2012. szeptember 24., hétfő

Tortilla lapokból gyors vacsora


Ezeket a lapokat majd' egy hónapja sütöttem, az akkori kb. 40°C-ban  arra gondoltam, milyen jól fog jönni majd, ha nem lesz időm vagy kedvem a vacsora készítéshez.
Most hasonló nap volt, csak nem a kedvemmel volt baj, hanem a hűtőben várakozó néhány alapanyagot kellett felhasználnom, mielőtt lejár a szavatossági ideje. Igen, a körte is ide tartozik, mert már majdnem túlérett volt.


A sonka annyira finom és lágy volt, hogy nagy élmény lett volna akkor is, ha nyersen esszük, de már hazafelé jövet elterveztem a lepényeket és erre kellett a sonka is.


A házilag eltett pizzaszósszal kentem meg mindet és erre tettem a többi feltétet.
A kicsi tormás üvegnyi szósz bőven elég volt a hat db. lepényre.
Az egyik adag magyaros jelleget kapott, finom piaci szárazkolbásszal, édes koktélparadicsommal. sonkahagymával és mozzarellával.
Olívaolaj és frissen őrölt bors is került rá.


A másik adagra édes, lédús körte szeleteket tettem, hajszálvékony érett sonka szeleteket, édes paradicsomot és olívaolajat.


A megpakolt lepényeket sütőbe tettem  és átsütöttem. A megsült lepényeket a pikánsan édes - csípős csilizselével ízesítettük.
Érdemes néha egy kicsi több munkával előkészülni a szűkebb időkre. Ez mindég megtérül.
Például most nekem, mert van időm megírni ezt a bejegyzést.